Jelenlegi hely

Hőszigetelési anyagok

A hőszigetelés az egyik legfontosabb tényező lakásunk, házunk használata során, hiszen egy épület a teljes hőveszteség akár 40%-át a nem megfelelően hőszigetelt falak miatt veszítheti el.

Ez annyit jelent, hogy egy átlagos lakás, ház esetében minden 100.000 Ft-ból, amit fűtésre költünk, akár 40.000 Ft-ot is elérheti az ablakon (pontosabban a falakon) kidobott pénz. 

A szigetelés összetett fogalom, hiszen nemcsak a külső hőmérséklet elleni védelmet jelenti, hanem igen komoly szerepe van a káros fűtési melléktermékek kibocsátásának csökkentésében is.

A szigetelés nem csak kiküszöböli a hőingadozásokat, hanem segít kialakítani a belső terek megfelelő komfortját is.

Homlokzati hőszigetelő rendszer alkalmazásával nemcsak az épületek energiahatékonyságát növelhetjük hanem egyúttal a környezetünket is védjük.
Látványos eredményeket érhetünk el a homlokzat hőszigetelésével hiszen egy épület hőveszteségének mintegy 40%-a a falakon keresztül távozik.

 

Gyakran használt hőszigetelési anyagok:

  • Hungarocell hőszigetelő lap (hivatalosan EPS-nek nevezik ezeket a fehér színű lapokat, melyekre a köznyelv a hungarocell, a dryvit vagy a nikecell elnevezést is gyakran használja).
  • Lábazati szigetelő lap (hivatalosan XPS-nek nevezik ezeket a kék, zöld vagy sárga színű, igen-igen kemény vízzáró lapokat, melyeket többnyire pincék falainál, lábazatoknál használhatunk).
  • Kőzetgyapot hőszigetelő lap (ez többnyire barna, szürke színű szálas anyag, melyet tetőszigetelésként illetve homlokzati hőszigetelésként alkalmazhatunk).

Kőzetgyapot hőszigetelő lap

Kőzetgyapot az a többnyire barna, szürke színű szálas anyag, melyet tetőszigetelésként illetve homlokzati hőszigetelésként alkalmazhatunk.

Lábazati szigetelő lap (XPS)

Extrudált polisztirolnak (hivatalosan XPS-nek) nevezik ezeket a kék, zöld vagy sárga színű, igen-igen kemény vízzáró lapokat, melyeket többnyire pincék falainál, lábazatoknál használhatunk.

Hungarocell hőszigetelő lap

Expandált polisztirolnak (hivatalosan EPS-nek) nevezik ezeket a fehér színű lapokat, melyekre a köznyelv a hungarocell, a dryvit vagy a nikecell elnevezést is gyakran használja.
Hozo Hőszigetelés | 2151 Fót, Kossuth Lajos u. 26. | 06 27 538 905 |